Toppmeny

Så arbetar vi – Evenemang

Wikimedia Sverige genomför en mängd olika typer av evenemang. Här nedan har vi listat de vanligaste typerna. Kanske skulle du vilja att vi kom till din stad/organisation och pratade, anordnar en skrivstuga eller något annat? Hör av dig till info@wikimedia.se i så fall.

Föreläsningar - Föreläsningar är då en representant för Wikimedia deltar på ett extern organiserat evenemang och där presenterar någon speciell del av vårt arbete eller våra projekt. Läs mer.

Workshops - Workshops är utbildningstillfällen för att lära de som inte har bidragit på Wikipedia eller något annat av våra projekt att bidra, det är alltså en föreläsning med praktiska inslag (deltagarna får pröva och tillsammans diskuterar vi exempelvis vad som fungerar och vad som inte fungerar). Läs mer

Skrivstugor - Skrivstugor är främst träffar för de som redan kan skriva på Wikipedia där målet är att utöka artikelsamlingen. Läs mer.

Hackathon - Hackathon är en typ av event som syftar till att föra samman utvecklare för att skapa fri programvara. Läs mer.

Fotosafari - Fotosafari är när en grupp wikimedianer träffas för att ta bilder inom ett i förväg bestämt tema och som har ett utbildningsvärde och därmed kan laddas upp på Wikimedia Commons. Läs mer.

Fototävlingar - Fototävlingar är evenemang där allmänheten bjuds in till att ta bilder inom ett specifikt område för att våra olika projekt skall få bättre täckning gällande illustrationer. Läs mer.

 

Se även vår kalender.